Σ.Π.Ε.Δ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΛΗ

Θεματολογία 12 αυτοτελών 15λεπτων γυρισμάτων, που θα μπορούσαν να έχουν ενδιαφέρον και περιεκτικό περιεχόμενο σε σχέση με όσα πολιτικά κυρίως,αλλά και κοινωνικα/ προσωπικά εχω εντρυφήσει στη ζωή μου ως τωρα:

Διαβατη ΠΕΡΙΔΙΑΒΑΣΗ στις προτάσεις του αγωνιστή της Δημοκρατίας Γιώργου Λ.Κοκκα!

Α) Η διαμόρφωση του χαρακτήρα μου 18 χρόνια στη Θεσσαλονίκη ( επί Χουντας και Μεταπολιτευσης ως το 1976 )

Β) Η Κοινωνικη ενσωμάτωση μου στην Πρωτεύουσα ( 1976- 1994= 18 χρόνια Πολιτικών Αναζητησεων ΕΔΑ- Οικολογοι/ Εναλλακτικοι/ Δικηγορος στην ΕΡΤ Α.Ε.)

Γ) Η συνειδητή μου Αποστολη στο αμεσοδημοκρατικο Προταγμα ( 1994- 2012= 18 χρόνια Αγώνων και βιωματικής Τεκμηρίωσης! -” Βημα για Δημοκρατια Πολιτων” – ” Ευρωπαικη Συμπολιτεια, Αμεση Δημοκρατια- Ελληνικο Κινημα Αμεσης Δημοκρατιας- Επιτροπη Τοπικης Δημοκρατιας Δημου Αγ Παρασκευης)

Δ) Το αδιέξοδο της αντιπροσωπευτικης δήθεν Δημοκρατίας! ( 2013-2020= 8 χρόνια Ελπιδας, Δημιουργικοτητας Νεων προτεινομενων Θεσμων, απογοητευσης και θυσιων!)

Ε) Το Παγκόσμιο κι Ευρωπαϊκό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατιας( 1998_ 2012= 14 χρόνια Ελπίδας και Διεκδικησεων διεθνως – Η Ευρωπαικη Νομοθετικη Πρωτοβουλια Πολιτων – ECI _ Eurooean Citizens’ Initiative με συλλογη Υπογραφων Πολιτων )!

ΣΤ) οι προτάσεις μου για ” Συμπαραστατη του Δημοτη και της Επιχειρησης” , ” ΔΗΜΟΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ”, ” ΝΕΑ ΗΛΙΑΙΑ” & ” ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ”(2011-2019= 8 ΧΡΟΝΙΑ [Αμεσης]ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ στην Πράξη!)

Ζ) η πρόταση μου Γεωστρατηγικου Βάθους για ” ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ” & ” ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ( και ΝεοΦιλελληνισμου)!

Η) ο σύγχρονος ΘΟΥΡΙΟΣ και άλλα ποιήματα του Γιώργου Λ Κοκκα
( συμβολή στη ρομαντική θεώρηση της Ζωής μας).

Θ) Θρησκειολογικες αποψεις και Μεταφυσικά Βιώματα του Γιώργου Λ Κοκκα.

Ι) η Φαντασιακή Θεσμοθέτηση της Ελληνικής και Παγκόσμιας Κοινωνίας Πολιτών( Σ Ε.Δ.οκρατια!)

ΙΑ) οι Κοινότητες Οικονομικής ΚΑΙ Κοινωνικής Αλληλεγγυης/ Συνοχης(υπό συσταση ιδρυμα Κ.Ο.Κ.Κ.Α.Σ.)

ΙΒ) Η αφαίρεση Αρμοδιοτήτων από το Κεντρικό Κράτος και Διεθνείς οντότητες με Δημοψηφισματα και η Αυτοθεσμιση των Τοπικών Κοινωνιών ( αυτοδιαχειριστικα μοντέλα Ελβετίας και Αθωνικης Πολιτειας).

Ευχαριστώ για το ενδιαφερον σας!

Καλούνται όσοι από τους αποδέκτες ενδιαφέρονται να συμβάλλουν με ερωτήματα και κρίσεις τους κατά τις μαγνητοσκοπησεις των ως άνω 15λεπτων να μας το δηλωσουν !

Μ εκτίμηση,

Γιωργος Λ.Κοκκας
Τηλ.: 6944545888 &
6943640840

Ξεκινούν το Σεπτέμβριο οι πρώτες πτήσεις με Υδροπλάνα

του Χάρη Ντιγριντάκη

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η ανάπτυξη του θεσμού των υδροπλάνων στην Ελλάδα. Οι εν δυνάμει παίκτες ενισχύουν τα επενδυτικά σχήματα τους θωρακίζοντας οικονομικά τα projects τους τα οποία δυνητικά θα αποδίδουν από το 2022 και μετά.

Πρόκειται για τη χρονική στιγμή που θα έχει αναπτυχθεί ένα πρώιμο δίκτυο υδατοδρομίων και οι εταιρείες θα μπορούν να διαμορφώσουν δίκτυο δρομολογίων. Κοινός τόπος ότι το τελικό κάδρο του θεσμού των υδατοδρομίων δεν πρόκειται να έχει διαμορφωθεί πριν το 2023.

Πρωτοπόρος όπως όλα δείχνουν, η εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια» που ξεκινά στο λυκαυγές του φθινοπώρου πιλοτικό πρόγραμμα έναρξης δρομολογίων υδροπλάνων.

Προς τούτο το γερμανικό fund και η ιδιώτης μέτοχος που ελέγχουν το 75% της επιχείρησης προχωρούν άμεσα στη σύσταση αεροπορικής εταιρείας υδροπλάνων, ενώ αύριο ανακοινώνουν και το όνομα της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι την αυλαία εισόδου των Γερμανών στην Ελλάδα άνοιξε η αποχώρηση της Ελλάκτωρ από την «Ελληνικά Υδατοδρόμια», σε μια περίοδο συνεχών εξελίξεων για τον κατασκευαστικό όμιλο, όπου προστέθηκε η πώληση του μεριδίου που είχε αποκτήσει στο μετοχικό κεφάλαιο της συγκεκριμένης εταιρείας -μέσω της ΑΚΤΩΡ Facility Management- τον Μάρτιο του 2016.

Υπογραμμίζεται ότι η ομάδα των Γερμανών επενδυτών, μέσω της εταιρείας Αxionair Limited κατέχοντας το 55%, που εξαγόρασε από την AΚΤΩΡ Facility Management, της εταιρείας DMLP (10%) και της Μαρίας Τόκτωρ (10%), φιλοδοξεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη του πολλά υποσχόμενου τομέα των υδατοδρομίων, ενώ η ίδρυση της αεροπορικής εταιρείας, θα αποτελέσει το όχημα για τη δραστηριοποίησή τους και στο σκέλος των πτήσεων με υδροπλάνα.

Μετά την σύσταση της αεροπορικής εταιρείας θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενοι έλεγχοι από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για την τελική έκδοση της άδειας εμπορικής εκμετάλλευσης. Πρόκειται για επιχειρηματικό σχέδιο το οποίο λέγεται ότι θα αγγίξει τα 100 εκατ. ευρώ.

Οι επενδυτές έχουν σχεδιάσει ένα αρχικό πλάνο, βάσει του οποίου προβλέπεται να ξεκινήσουν με αφετηρία την Κέρκυρα τις πτήσεις στο δίκτυο του Ιονίου, το οποίο τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι το πιο ώριμο, πιθανότατα με δοκιμαστικά δρομολόγια από τον Σεπτέμβριο.

Μάλιστα, το σχήμα των Γερμανών προτίθεται να χρησιμοποιήσει αμφίβια υδροπλάνα, κάτι που θα επιτρέπει την προσγείωση τους και στην ξηρά.

Η κα Μαρία Τόκτωρ αναφερόμενη στην απόφαση του γερμανικού fund και τη δική της να επενδύσουν στα «Υδατοδρόμια / Υδροπλάνα» δεν κρύβει την ικανοποίησή της για την εξέλιξη που αναμένεται να δώσει περαιτέρω ώθηση στον τουρισμό στη χώρα μας, αλλά και να συμβάλλει αποφασιστικά στην άρση της ιδιότυπης απομόνωσης που ζουν πολλές περιοχές.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που επενδύουμε σε ένα πρωτοποριακό project Εθνικής Σημασίας και ειδικά στην ηγέτιδα εταιρεία του χώρου που είναι τα «Ελληνικά Υδατοδρόμια», την οποία επιλέξαμε μετά από εξονυχιστικό έλεγχο» αναφέρει προσθέτοντας:

Μέσω της συμμετοχής μας στα «Ελληνικά Υδατοδρόμια» και της αεροπορικής εταιρείας υδροπλάνων -η δημιουργία της οποίας είναι προς ολοκλήρωση – βάζουμε τις στέρεες βάσεις για να υλοποιήσουμε ένα πρωτοποριακό συγκοινωνιακό εγχείρημα που θα αποτελέσει τον «πλοηγό» για την Τουριστική, Οικονομική και Κοινωνική ανάπτυξη των νησιών της Ελλάδας.

Σε πλήρη ανάπτυξη αυτό το επενδυτικό πρόγραμμα θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.
Τα υδροπλάνα μπορούν να στηρίξουν τη νησιωτικότητα εμπλουτίζοντας το συγκοινωνιακό δίκτυο της Ελλάδας, με ποιοτικά χαρακτηριστικά, καθώς θα μετακινούν τουρίστες και κατοίκους στα νησιά με τρόπο ασφαλή, ευέλικτο και γρήγορο».

Επισημαίνεται ότι, μετά την έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων της σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας, των Λιμενικών Ταμείων της Ζακύνθου, της Κεφαλλονιάς & Ιθάκης, της Λευκάδας και του Μεγανησίου (της Κέρκυρας, των Παξών έχουν ήδη αδειοδοτηθεί από τον ΟΛΚΕ και της Πάτρας) και της ΔΕΠΑΝ (Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη), η προοπτική άμεσης ολοκλήρωσης του δικτύου υδατοδρομίων και της λειτουργίας τους είναι δεδομένη.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2 εκατ. ευρώ αφορούν την κατασκευή και την προμήθεια των αναγκαίων υποδομών & εξοπλισμού.

Εν τω μεταξύ, κατά πληροφορίες, η ομάδα των Γερμανών που σύστησε την Αxionair Limited και την DMLP, διαβλέποντας τις ισχυρές προοπτικές επανεκκίνησης και ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού τα επόμενα έτη, η ομάδα των Γερμανών προετοιμάζει την είσοδό της και στον ξενοδοχειακό κλάδο, με την ανάπτυξη πολυτελούς μονάδας.

Στην ίδια κατεύθυνση, έντονη κινητικότητα επιδεικνύουν και στον τομέα των μαρινών.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι Γερμανοί, στο σχήμα των οποίων συμμετέχει ένα μεγάλο γραφείο ορκωτών λογιστών με έδρα τη Γερμανία, βολιδοσκοπούν την αγορά, επιδιώκοντας να αναλάβουν τη διαχείριση και τη λειτουργία κάποιων μαρίνων που βρίσκονται σε προνομιακή θέση.

Την ίδια ώρα πολύ κοντά στην απόκτηση 4 αεροσκαφών βρίσκεται η Hellenic Seaplanes, ενώ ακολούθως αναμένεται η αδειοδότηση τους από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Κατά πληροφορίες πέραν του Έλληνα επενδυτή από το Χόνγκ Κόνγκ στο επενδυτικό σχήμα εισήλθαν ακόμη δυο Έλληνες κεφαλαιούχοι. Ακούγεται μάλιστα ότι σχεδιάζεται η είσοδος του σχήματος και στη δημιουργία του Μητροπολιτικού Υδατοδρομίου στο ΣΕΦ.

Τέλος και η Ippias Seaplanes του επιχειρηματία Μανώλη Πετρογιάννη, με καταγωγή από τον Μυλοπόταμο Κρήτης επιδιώκει την είσοδο της στον τομέα των υδροπλάνων. Πρόκειται για το ίδιο άτομο που «τόλμησε» προ τριετίας να επενδύσει στην Ομόνοια, ανακατασκευάζοντας και λειτουργώντας το ξενοδοχείο Athens Tiare Hotel, το οποίο έδωσε «λάμψη» στην περιοχή, σε μία περίοδο που η περιοχή θεωρούνταν αρκετά υποβαθμισμένη.

Ιδιοκτήτης αλυσίδας εστιατορίων στη Φιλαδέλφεια της Αμερικής, εδώ και 7 μήνες περίπου ο κ. Πετρογιάννης έχει ξεκινήσει διαδικασίες για να επεκτείνει τη δράση του στον τομέα του τουρισμού, γι’ αυτό και μέσω της Ippias Seaplanes διεκδικεί να πάρει άδεια πτήσης υδροπλάνων.

Alter Ego Εβδομάδες Εναλλακτικού Τουρισμού

 • Συναναστροφή και διαμονή σε κατάλληλα κατά περίπτωση καταλύματα με Κοινοτήτων Τουριστών ομοίων ενδιαφερόντων.
 • Βιωματικές Αναδραστικές Διακοπές στη βάση ενός συγκεκριμένου ενδιαφέροντος κάθε φορά, κατά προτίμηση εβδομαδιαία, σύμφωνα με το σαφές Πρόγραμμα.
 • Χρονικό πλαίσιο πλήρες για δημιουργία Κοινότητας: 7ημέρες, από Δευτέρα έναρξη εργασιών μέχρι Κυριακή, κλείσιμο εργασιών.
 • Στόχος η επανάληψη του φεστιβάλ τον επόμενο χρόνο.
 • Διαχωρισμός / Ταξινόμηση Ειδικών Ενδιαφερόντων Τουριστών εντός κάθε έτους, δηλαδή 12 μήνες=12 Θεοί.

Συνεπώς, οι φεστιβαλικοί κύκλοι του Alter Ego, που μπορούν να συνδυάζονται και με Συνεδριακό Τουρισμό ή και Εκθεματικές Εκδηλώσεις, έχουν ως εξής:
(το αθεματικό αντικείμενο κάθε μήνα αντιστοιχεί στη σφαίρα αναφοράς κάθε Ολύμπιου Θεού ή Θεάς εκ περιτροπής, ενώ ορισμένους μήνες συμπληρώνουν ένας ημίθεος ή άλλη Οντότητα της Ελληνικής Μυθολογίας):

 1. Ιανουάριος: Δίας (Διακυβέρνηση), Ίρις (Επικοινωνία)
 2. Φεβρουάριος: Ήρα (Ευεξία), Ασκληπιός (Υγεία)
 3. Μάρτιος: Άρης (Πολεμικές Τέχνες – Αθλητισμός)
 4. Απρίλιος: Άρτεμις (Οικολογία- Φυσιολατρία-Κυνήγι)
 5. Μάιος: Απόλλωνας (Καλές Τέχνες-μουσική, χορός κλπ)
 6. Ιούνιος : Αθηνά (Φιλοσοφικές Σχολές – Bridge – σκάκι)
 7. Ιούλιος: Ποσειδώνας (ενδιαφέροντα περί τη θάλασσα)
 8. Αύγουστος: Αφροδίτη (Έρωτας,ομορφιά, αισθητική)
 9. Σεπτέμβριος: Ήφαιστος (τεχνικά hobbies & ενδιαφέροντα, π.χ. ξυλογλυπτική), Ερμής (εμπόριο)
 10. Οκτώβριος: Δήμητρα (Αγροτουρισμός και γεωργικά ενδιαφέροντα, π.χ. μελισσοκομία),  Διόνυσος (Ευωχία)
 11. Νοέμβριος: Πλούτωνας (μυστικισμός, τηλεπαθητικές εμπειρίες), Περσεφόνη( βιωματικές μεταμορφώσεις)
 12. Δεκέμβριος: Εστία (οικογένεια, μαγειρική κλπ)

 

«Ανάπτυξη Εγχειρήματος Εναλλακτικού Τουρισμού ‘’ALTER–EGO’’

Οι «Σύμβουλοι Πρωτοποριακών Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων» και το «Στέκι Πολιτισμού & Επιμόρφωσης Δημοκρατίας» – « Σ.Π.Ε.Δ.» σας ευχόμαστε ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ και ευτυχία το νέο έτος 2018 και σας προσκαλούμε στο Καλωσόρισμά του με την καινοτομική μας εκδήλωση στα πλαίσια της «ΑΓΟΡΑΙΑΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ» – «Money Show» στο ξενοδοχείο Hilton την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 20:0022:00, την αίθουσα «ΘΑΛΕΙΑ 1» που φιλοδοξεί να βελτιώσει την τουριστική αντίληψη όλων μας ! Το πρωτοποριακό συνεργατικό μας επιχειρηματικό σχέδιο Προτείνει δημιουργία Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης με θέμα: «Ανάπτυξη Εγχειρήματος Εναλλακτικού Τουρισμού ‘’ALTER–EGO’’ 12 μήνες με Κοινότητες Τουριστών Ειδικών Πολιτισμικών Ενδιαφερόντων» – Σύσταση Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης»

 

Εξειδικευμένος θεματικός τουρισμός κοινών ενδιαφερόντων “ALTEREGO”

Μια νέα πρόταση ποιοτικού τουρισμού 12 μήνες το χρόνο από τον ΣΠΕΔ (Σύμβουλοι Πρωτοποριακών Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων) όπως την περιγράφει αναλυτικά ο Γιώργος Σαββόπουλος.

Γιατί με συμφέρει να συμμετέχω στη “γνωριμία με τον θαυμαστό κόσμο των μελισσών” του “Alter Ego”;

afissa-melisokomia-10-2019-P1
Σε μια εποχή όπου παλιές πρακτικές ενδιαφερόντων τουρισμού έχουν κλείσει τον κύκλο ζωής τους μέσα στη φθορά του χρόνου, ξεπηδούν νέες οι οποίες ενώνουν ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα μακριά από κάθε απρόσωπη υπόσταση και επαφή.

Ο κάθε άνθρωπος ξεχωριστά είναι η πρώτη προτεραιότητα και όχι ανομοιογενείς μάζες με μόνο κριτήριο την οικονομική τους δυνατότητα και την εφήμερη διασκέδασή τους με πακέτα χαμηλού κόστους και αμφίβολης ποιότητας χωρίς να αφήνουν κάτι το ξεχωριστό στο πνεύμα ή και την ψυχή του.
Διαφαίνεται λοιπόν πως έφτασε η ώρα να αλλάξουν και οι τουριστικές μας συνήθειες σε κάτι πιο ποιοτικό.

‘Εμείς στον ΣΠΕΔ έχοντας από χρόνια πιστέψει σε αυτή τη νέα κατεύθυνση ξεκινάμε τις εβδομάδες Εναλλακτικού Τουρισμού Κοινοτήτων για τουρισμό 12 μήνες το χρόνο δίνοντας την ευκαιρία στους ανθρώπους να ανακαλύψουν μόνοι τους ένα κόσμο ευχάριστο αλλά και συνάμα πραγματικό μακριά από την εφήμερη εικονική πραγματικότητα.

Ξεκινάμε στην πανέμορφη Σιθωνία της Χαλκιδικής από 30/06/2019 έως 6/10/2019 ένα μαγικό ταξίδι γνωριμίας με τον θαυμαστό κόσμο των μελισσών. Γιατί;… θα ρωτήσει κανείς. Επιγραμματικά λοιπόν του απαντούμε:

 • Σοβαρή μείωση χρόνου 5ετιας που απαιτείται για να παράγει κάποιος εισόδημα από μελίσσια
 • Ορθή γνώση υλικών μελισσοκομίας για αγορά εξοπλισμού, χωρίς σπατάλες σε άχρηστα που πωλούνται στο εμπόριο
 • Γνώση βοτανολογίας και χλωρίδας για κάθε εποχή του έτους και παραγόμενο είδος μελιού
 • Φυσική άσκηση στην ενασχόληση με μελίσσια αντί γυμναστηρίων και άλλων δαπανηρών γυμναστικών
 • Πρόσθετο δεύτερο ανεξάρτητο εισόδημα συμπληρωματικό για συνταξιούχους, κύριο για ανέργους
 • Διδάγματα ζωής από την οργάνωση και λειτουργία της κοινωνίας των μελισσών
 • Ανάπτυξη πνεύματος και πρακτικών κοινοτισμού και αυτοδιαχείρισης του όλου Προγράμματος στην καθημερινή αναδραστική σχέση διδασκόντων και συμμετεχόντων, που ως εμπειρία, βοηθά την υπόλοιπη ζωή όλων.
 • Στοιχεία οργάνωσης Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚοινΣ. ΕΠ.) από τους συμμετέχοντες η γνωστούς τους στο ίδιο η άλλο αντικείμενα.
 • Συνταγές μαγειρικής με βάση το μέλι και γευσιγνωσία μελιών σε πάρτι συμμετεχόντων
 • Προοπτική επανάληψης της εβδομάδας σε ένα χρόνο με ενδεχόμενο να συγκροτηθεί μονιμότερη κοινοβιακή συμβίωση με ευρύτερη κοινή χρήση αγαθών, υπηρεσιών και γνώσεων από όσους το μπορούν, το θέλουν και το αντέχουν σε σχέση με την ατομικιστική καταναλωτική καθημερινότητα.

 

Ο μελισσοκόμος Θεοφάνης Βαράτης, εκπρόσωπος της Επιχείρησης “ΜΕΛΙΤΤΗΣ ΕΡΓΟΝ”, μας εξηγεί με απλά λόγια τη μελισσοκομία και τη χρησιμότητά της στα πλαίσια της εκδήλωσης “Γνωριμία με τον θαυμαστό κόσμο των μελισσών” που διοργάνωσε ο ΣΠΕΔ (Σύμβουλοι Πρωτοποριακών Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων τον φετινό Οκτώβριο.

 

 

Πρόσκληση εκδήλωσης στο Money Show 08/01/2018

sped-banner

www.sped.gr

Οι «Σύμβουλοι Πρωτοποριακών Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων»

και το «Στέκι Πολιτισμού & Επιμόρφωσης Δημοκρατίας» – « Σ.Π.Ε.Δ.»

( Άλσος Τοπικής Δημοκρατίας Αγ. Παρασκευής, Ψαρών 20 )

σας ευχόμαστε ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ και ευτυχία το νέο έτος 2018

και σας προσκαλούμε στο Καλωσόρισμά του με την καινοτομική μας εκδήλωση στα πλαίσια της «ΑΓΟΡΑΙΑΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ» – «Money Show»

στο ξενοδοχείο Hilton την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

και ώρα 20:00 – 22:00, την αίθουσα «ΘΑΛΕΙΑ 1»

που φιλοδοξεί να βελτιώσει την τουριστική αντίληψη όλων μας !

Το πρωτοποριακό συνεργατικό μας επιχειρηματικό σχέδιο

Προτείνει δημιουργία Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης με θέμα:

«Ανάπτυξη Εγχειρήματος Εναλλακτικού Τουρισμού

‘’ALTEREGO’’

12 μήνες με Κοινότητες Τουριστών

Ειδικών Πολιτισμικών Ενδιαφερόντων» –

Σύσταση Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης»


ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Tηλέφωνα: 210 364 8300, 694 454 5888, Fax: 210 361 0882,
E-mail: nele@dimopolis.gr
Ιπποκράτους 42 – Αθήνα 10680
www.sped.gr

Επιστημονικό συνέδριο: “Θεσμικές εξελίξεις στα Μέσα Επικοινωνίας προς το 2000”.

Υπό την αιγίδα
του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
και του Τμήματος Επικοινωνίας του Παντείου Πανεπιστημίου

 “ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ 2000”

Πάντειο Πανεπιστήμιο
4-6 Μαρτίου 1994

  Χορηγοί:
“ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΖΩΗΣ” Α.Α.Ε.Ζ.Υ.
agrotiki-logo-old
ΛΗΔΡΑ Α.Ε.
ledra-logo-old

 Διοργανωτική υποστήριξη: Σ.Π.Ε.Δ.
(Σύμβουλοι Πρωτοποριακών Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων)
Ιπποκράτους 42, 106 80 – Αθήνα

 Θεματικές Ενότητες Συνεδρίου (*)

Παρασκευή 4/3/1994, ώpα 18:30 μ.μ.

 1. Επίδραση των Μέσων Επικοινωνίας στην κοινωνική εξέλιξη
 • Νομικός δεσμός ακροατή – τηλεθεατή με ηλεκτρονικά μέσα
 • Αλληλεπίδραση Μέσων Επικοινωνίας και κοινού
 • Οπτικοακουστικό Μέσα και πολιτιστική ανάπτυξη
 • Τεχνολογική αλλαγή και αναδιάρθρωση σχέσεων ιδιοκτησίας
 • Νέα Γλώσσα Επικοινωνίας

Σάββατο 5/3/1994, ώpα 10:00 π.μ.

 1.  Επίκαιρες διαρθρωτικές αλλαγές στα Μέσα Επικοινωνίας
 • Τηλεοπτική απορρύθμιση
 • Ιδιωτική ραδιοτηλεοπτική επιχείρηση
 • Σύγχρονος ρόλος της κρατικής Ραδιο-Τηλεόρασης
 • Θεσμικό και λειτουργικό πλαίσιο Ραδιοφωνίας
 • Τύπος και Τηλεόραση: αλληλεπιδράσεις
 • Επίδραση της διαφήμισης στα Μέσα Επικοινωνίας

Σάββατο 5/3/1994, ώpα 17:30 μ.μ.

 1. Ρυθμιστικός ρόλος του κράτους και θεσμικές εξελίξεις
 • Θεσμικό πλαίσιο Ραδιοτηλεόρασης
 • Κρατική εποπτεία
 • Ραδιοτηλεοπτική ελευθερία και Δίκαιο ανταγωνισμού
 • Θεσμικές εγγυήσεις και περιορισμοί
 • Προστασία πνευματικών δημιουργών

Κυριακή 6/3/1994, ώρα 10:00 π.μ.

 1. Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Οπτικοακουστικά Μέσα
 • Νομοθετικές παρεμβάσεις και κατευθύνσεις
 • Η πολιτική στα Μέσα Επικοινωνίας ως εργαλείο εξωτερικής πολιτικής
 • Οι ελληνικές θέσεις και πρωτοβουλίες
 • Η συγκέντρωση Οπτικοακουστικών Μέσων
 • Η ενίσχυση της οπτικοακουστικής βιομηχανίας

(*) Τα συγκεκριμένα θέματα των εισηγήσεων θα καθοριστούν από τους ίδιους τους εισηγητές.

ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (αίθουσα συνεδρίων 209)

 

Εισηγητές

Τα θέματα του Συνεδρίου θα αναπτυχθούν από πανεπιστημιακούς, δικηγόρους επαγγελματίες με ειδική ενασχόληση στο χώρο των Οπτικοακουστικών Μέσων, μεταξύ των οποίων Μ. Αντωνόπουλος, Α. Βγόντζας, Πέρσα Ζέρη, Σ. Καστόρας, Λ. Κανέλλος, Γ. Κική, Γ. Κόκκας, Ι. Κρίππας, Νίκος Λέανδρος, Κ. Μίντζηρας, Μάριος Νόττας, Σ. Παπαθανασόπουλος, Α. Πετρίδης, Δ. Σαμιώτης, Κ. Φιλιππόπουλος. Επίσης θα συμμετάσχει ο κ. J. J. Biolay (Ακαδημαϊκός και νομικός σύμβουλος του ευρωπαϊκού καναλιού ειδήσεων “Euronews”.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ

Τηλεθέαση, κρατική – ιδιωτική – δημοτική – τοπική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση, Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, Εθνική Επιτροπή Ηλεκτρονικών Μέσων Επικοινωνίας, Τηλεόραση Υψηλής Ευκρίνειας, Δορυφορική Τηλεόραση, Κώδικες Δεοντολογίας, Οδηγία: ”Τηλεόραση χωρίς Σύνορα”, Πράσινη Βίβλος για τα Οπτικοακουστικά, GATT είναι όροι που έχουν εισβάλει στη ζωή μας ως συνέπεια των ραγδαίων εξελίξεων στο χώρο των Μέσων Επικοινωνίας και ιδιαίτερα των Οπτικοακουστικών. Προωθούνται ταχύτατα, απλουστευμένοι, εκλαϊκευμένοι, επιστημονικά ακατέργαστοι.

Η άρθρωση ενός επιστημονικού λόγου, που λαμβάνει υπόψη και την πολιτική και πολιτιστική διάσταση των Μέσων Επικοινωνίας με συνέχεια και συνέπεια, μπορεί και οφείλει να αποτελέσει τη βάση για την πρόληψη, τη ρύθμιση, τη λειτουργία, την παρέμβαση και τις προοπτικές αυτού του πεδίου αναφοράς που επηρεάζει άμεσα τη σύγχρονη κοινωνία και οικονομία. Ενός πεδίου που μπορεί να δημιουργεί εναλλακτικούς όρους οικονομικής ανάπτυξης, νέες και διαφορετικές θέσεις εργασίας και γενικά να εκδηλώνεται και να επιδρά σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας.

Αυτός λοιπόν ο χώρος προκαλεί το νομοθέτη να θεσπίσει ένα πλαίσιο προστασίας των κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων και αξιών που σχετίζονται με τα Μέσα. Ένα ρυθμιστικό πλαίσιο σφαιρικό, με όρους θεμιτού και υγιούς ανταγωνισμού, με δυνατότητες έκφρασης όλων των πολιτών «μέσα από τα Μέσα»: καθώς και με μηχανισμούς αποτελεσματικής παρακολούθησης και παρέμβασης.

Το Συνέδριο αυτό φιλοδοξεί να αποτελέσει την αρχή μιας συνεχούς επιστημονικής επεξεργασίας και διαλόγου για τα κρίσιμα θέματα των Μέσων Επικοινωνίας, θέματα που αποτελούν πλέον αντικείμενο ενδιαφέροντος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Ζέρη Πέρσα, επικ. καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου
Κανέλλος Λεωνίδας, δικηγόρος – Δρ Νομικής Πληροφορικής
Κόκκας Γιώργος, δικηγόρος ΕΡΤ Α.Ε.
Ρουπακιώτης Αντώνης, αντιπρόεδρος Δ.Σ. Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
Σαμιώτης Διονύσης, δικηγόρος
LL.M.

Ραδιοτηλεοπτική & Θεατρική Χορηγία

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΚΚΑΣ, Δικηγόρος ΕΡΤ Α.Ε.
«Ραδιοτηλεοπτική και Θεατρική χορηγία»
(Κύρια Εισήγηση της Σ.Π.Ε.Δ.)

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, Θέατρο “ΣΤΟΑ”
«Η χορηγία στο θέατρο»

ΝΤΙΝΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, Γεν. Διευθυντής
“CIΤROËΝ ΕΛΛΑΣ A.Β.E.E.”
«Απόψεις και ζητούμενα χορηγών»

ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΝΤΖΗΡΑΣ, Δικηγόρος
«Συμβάσεις χορηγίας»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ, Μέλος Δ.Ε. της Ε.Δ.Ε.Ε.
«Διαφήμιση και χορηγία»

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ :
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΑΤΖΗΣ, Δημοσιογράφος

 


 

Την 11η Φεβρουαρίου 1991,
ώρα 18:00

διοργανώνεται από την εταιρεία μας

στο Πνευματικό Κέντρο
του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50)

εκδήλωση – συζήτηση με θέμα :
«ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ & ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ».

Η παρουσία σας θα συμβάλει
στην ολοκληρωμένη προσέγγιση του θέματος.

 Σας περιμένουμε!

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της Σ.Π.Ε.Δ.

Χορηγία (Sponsoring)

Η Σ.Π.Ε.Δ. ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ

ΧΟΡΗΓΙΑ (SPONSORING)

Είναι η υποστήριξη πολιτιστικών ή αθλητικών εκδηλώσεων, κοινωνικών δραστηριοτήτων καθώς και παραγωγής οπτικοακουστικών έργων από επιχείρηση που αναδεικνύει την κοινωνική της διάσταση προς το κοινό, ενεργοποιώντας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που αποκτά από την εφαρμογή του θεσμού.

ΣΧΕΣΗ ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΟΥ

Τους συνδέει η σύμβαση χορηγίας που, ανάλογα με το είδος της χορηγούμενης δραστηριότητας, καλύπτει τόσο τις μορφές οικονομικής ή υλικής υποστήριξης του χορηγούμενου, όσο και τους τρόπους προβολής του χορηγού που αποσκοπούν στην ανάπτυξη του κύρους του στο κοινό.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Για τον χορηγούμενο:

 • Ανεύρεση πόρων για την πραγματοποίηση κυρίως πολιτιστικών ή αθλητικών αλλά και άλλων δραστηριοτήτων του, που απευθύνονται στο ευρύ κοινό.
 • Μεγιστοποίηση των οικονομικών απολαβών του χορηγούμενου από τη διεύρυνση του κοινού, όπου απευθύνεται, η οποία προκύπτει από τη συνεργασία του με τον χορηγό και το ενδιαφέρον αυτού για την επιτυχία της χορηγούμενης δραστηριότητας.

Για τον χορηγό: Continue reading