Ο ελληνικός λαός απέδειξε με την ψήφο του ότι η προεκλογική μας διακήρυξη ήταν ορθή, όταν αναδεικνύαμε το γεγονός, ότι οι εκλογές της 6ης Μαίου 2012 θα είχαν κύρια δημοψηφισματικό χαρακτήρα και δευτερευόντως κομματικό, ενώ ταυτόχρονα καταγγείλαμε την κομματοκρατία και τους πολιτικούς που τη στελεχώνουν.
Έτσι το άθροισμα του 62% των αντιμνημονιακών δυνάμεων κατανίκησε τον μνημονιακό κατοχικό συνασπισμό της Κυβέρνησης Παπαδήμου, των υπηκόων των ξένων τοκογλύφων και ανέδειξε μόνο την προοπτική της άμεσης δημοκρατίας, αφού οι πολίτες δεν αντιπροσωπεύονται πλέον από τα στείρα υπάρχοντα κόμματα, που άλλωστε δε μπορούν πλέον και να αναδείξουν στιβαρές Κυβερνήσεις του τόπου.
Συνεπώς, το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας που συμμετείχε εναλλακτικά με δύο προεκλογικές δηλώσεις του προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και στη Βουλή των Ελλήνων (δημοσίευσή μας 24/04/2012), παράλληλα με τις δηλώσεις συμμετοχής των κομμάτων στις εκλογές, κατέγραψε επίσημα και ανέδειξε τον παράλληλο προς το σύστημα θεσμό του «Δημοβουλίου Πολιτών» και την δυναμική που περικλείει η αποκαλούμενη (Άμεση) Δημοκρατία στην Πράξη, στελεχώνοντας ταυτόχρονα με τις εκλογές τους παράλληλους θεσμούς που υποστηρίζει και που πλέον έχουν ουσιαστικό ρόλο να διαδραματίσουν στις προσεχείς πολιτικές εξελίξεις της χώρας μας.
Ταυτόχρονα, δικαιώθηκε η επιλογή του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας να προκαλέσει τη δημιουργία της Συσπείρωσης για τη Δημοκρατία στη βάση των πολλαπλών συλλογικοτήτων που την απαρτίζουν, δηλαδή παρόμοιο μοντέλο με αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δομημένος, που είναι η συνύπαρξη και συνεργασία διάφορων ετερόκλητων συνιστωσών του. Άλλωστε στην προεκλογική μας διακήρυξη φωτογραφίζαμε ότι θα υποστηρίζαμε παρόμοια σχήματα αντιμνημονιακής πολιτικής, δηλαδή το ΣΥΡΙΖΑ και το ΟΧΙ, αν και οι δυνάμεις της Συσπείρωσης για τη Δημοκρατία στελέχωσαν και όλα τα άλλα αντιμνημονιακά κινήματα. Αυτή η πραγματικότητα καθιστά τη «Συσπείρωση για τη Δημοκρατία» βασικό μοχλό μετεκλογικών εξελίξεων, αφού το μήνυμα της κάλπης ήταν αναγκαστική ενότητα όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων για να στηρίξουν ουσιαστικές αλλαγές θεσμών στην ελληνική κοινωνία, προφανώς στην κατεύθυνση της άμεσης δημοκρατίας. Έτσι, πορευόμαστε και στηρίζουμε αυτή την προοπτική είτε στη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, είτε στην κατεύθυνση νέων εκλογών τον Ιούνιο, οπότε και θα διεκδικήσουμε σαφέστερα τη διεκδίκηση της πραγματοποίησης του αμεσοδημοκρατικού προτάγματος στην Ελλάδα και στον κόσμο.
Νομίζουμε, άλλωστε, ότι η μη συμμετοχή μας σε εκλογικούς συνδυασμούς της 6ης Μαϊου 2012 απέδειξε επαρκώς ότι τα στελέχη της Άμεσης Δημοκρατίας δεν επιχειρούν να κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά στο συμβατικό μας σύστημα την όποια αναγνωρισιμότητα και επιρροή δημιουργούν οι συλλογικές μας δράσεις και οι ακτιβιστικές μας ενέργειες, όπως η καταγγελία του αντιπροσωπευτικού πολιτικού συστήματος από τα θεωρεία της Βουλής αμέσως πριν την ψήφιση του δευτέρου μνημονίου, ξημερώματα της 13/2/2012, που έκανε ο συντονιστής και εκπρόσωπος του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας (δημοσίευσή μας 13/02/2012).
Στα πλαίσια του πνεύματος αυτού προτείνουμε οι επικείμενες εκλογές, εάν προκύψουν, να διευκολύνουν τις πολιτικές εξελίξεις επισημοποιώντας τη βούληση του λαού για δημοψήφισμα, στήνοντας διπλή κάλπη, μία για τη Βουλή των αντιπροσώπων και μία για δημοψήφισμα με τριπλή θεματική:
- Το Μνημόνιο και η ισχύς του ή η ακύρωσή του
- Η ανεξάρτητη νομισματική πολιτική της Ελλάδας. Πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στην Ελλάδα, παραμένοντας πάντα μέσα στο ευρώ, να μπορεί να ασκεί μια περισσότερο ευέλικτη πολιτική, ίσως και με την δυνατότητα κοπής στο εσωτερικό της χώρας ευρωνομίσματος.
- Ποσόστωση 7% των μεταναστών που διαμένουν σε κάθε πόλη καταρχάς και έπειτα στο σύνολο της επικράτειας. Προτείνεται το ποσοστό του 7%, έτσι ώστε να μπορεί να είναι ενσωματωμένο αρμονικά σε κάθε τοπική κοινωνία και σε ευρύτερο πλαίσιο από την ελληνική επικράτεια.
Το τρίτο ζήτημα που τίθεται επί τάπητος για την ποσόστωση -7%- των μεταναστών σε κάθε πόλη και στο σύνολο της επικράτειας, μπορεί να αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο για την οριστική απομάκρυνση του φασισμού που φλερτάρει με το ελληνικό Κοινοβούλιο, καθώς το μεγάλο ποσοστό που έλαβε η Χρυσή Αυγή στις εκλογές της 6ης Μαΐου οφείλεται στη λύση που υποσχέθηκε να δώσει στο μεταναστευτικό ζήτημα. Καταδικάζοντας πρακτικές έλλειψης σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή, οφείλουμε να εφαρμόσουμε μια πολιτική που θα μπορεί να προσφέρει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης σε όλους τους πολίτες της Επικράτειας.
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα πρέπει να γίνει αποδεκτό από όλο τον πολιτικό κόσμο, καθώς και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους Διεθνείς Οργανισμούς, γιατί αυτό επιβάλει ο σεβασμός στις αρχές της Δημοκρατίας και της Λαϊκής Κυριαρχίας.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Για διευκρινίσεις, συμμετοχή και επικοινωνία μας:
τηλ.:210 3648300, Τ/Ο: 210 3610882